Стеф Къри и Голдън Стейт няма да бъдат в плейофите на НБА. Мемфис надви Уориърс със 117:112 след продължение, за да стигне до битка с Юта в първия кръг и да се завърна в елиминациите за първи път от 2017-а година. 

Джа Морент наниза 35 точки за победителите, а 39 от Стеф Къри, от които 6 тройки, не бяха достатъчни на калифорнийци, които преди това загубиха друг оспорван сблъсък, този срещу Лейкърс за 7-ото място. 

Гризлис тръгнаха силно в началото и поведоха с 22:9 в средата на първата четвърт, но домакините бързо се върнаха в двубоя. Все пак Мемфис продължи да играе по-добре и 3 минути и половина преди края на редовното време имаше аванс от 95:85. 

Голдън Стейт обаче направи серия от 15:4, за да изравни, а в самия край Дреймонд Грийн имаше стрелба със сирената, но не успя да донесе победата и мачът влезе в продължение. 

В него Джордън Пуул вкара тройка за 109:107, но Ксавиер Тилман веднага я върна, а след пропуск на Андрю Уигинс Джа Морент реализира за 112:109. След нова грешка Морент подпечата успеха с флоутър 4,5 секунди преди края, а макар Пуул да наниза 3 точки веднага след това, забивка и наказателен удар на Дезмънд Бейн не гарантираха, че до изненада няма да се стигне. 

Серията между Юта и Мемфис започва в понеделник сутринта българско време, а днес ще се изиграят първите мачове от 4 други серии: от 21:00 часа Милуоки – Маями, от 23:30 ЛА Клипърс – Далас, от 3:00  часа сутринта Бруклин – Бостън и от 5:30 Денвър – Портланд.